Välkommen till en 2-dagars kurs där din egen utveckling som terapeut och människa är i fokus. Kursen hålls i Stockholm, men om hinder pga corona kvarstår hålls kursen online.

Kursens syfte:

För att lära ut och arbeta med CFT så är det en förutsättning att man även arbetar med CFTs övningar och processer med sig själv. Denna kurs är därför en möjlighet att börja lära sig inifrån och ut. 

Vi kommer under dagarna jobba praktiskt med en del av CFTs verktyg och övningar. Målet är att du ska få kunskaper och upplevelser som är självutvecklande och som ger dig en fördjupad upplevelse av CFT. Alla övningar vi gör kommer du kunna fortsätta med på egen hand om du önskar.  

Vi kommer göra övningar i:

  • andning
  • kroppsmedvetenhet
  • compassion/medkänsla för sig själv och andra
  • hur trecirkelmodellen kan finnas med som en naturlig del i din vardag
  • att aktivera lugn, trygghet och positiva känslor

Du kan vara nybörjare inom CFT eller ha lång erfarenhet, då alla övningar utgår ifrån dig själv och där du är i din egen process. Det gör att för en del kommer en övning vara ett första smakprov och för andra kommer det att kunna vara en fördjupad meditation. Du kommer innan kursen få frågor för att förbereda dig och hitta din egen motivation och fokus under dessa dagar. Kanske vill du starta igång eller fördjupa egen övning i compassion, kanske vill du få hjälp att förstå hur man kommer i kontakt med känslor av trygghet. Eller så vill du bara ha två dagar med nya upplevelser utan något specifikt mål. Tanken är att dagarna ska vara fria från prestation och istället bygga på nyfikenhet.

Om du är nybörjare vill jag att du har läst någon introducerande bok om CFT så att du har koll på grundteorin och vissa begrepp. Detta för att kursen helt kommer ha fokus på praktisk tillämpning. Förslag på böcker finns längst ner på sidan.  

Viktigt att notera att detta alltså inte är en kurs för att lära sig att arbeta terapeutiskt med CFT, även om du kommer få användning av det du lär dig även med klienter. Men kontakta mig om du vill ha tips på introduktionskurser i hur man arbetar med CFT med klienter.

Kursen är öppen för yrkesverksamma som arbetar med samtal med människor. Exempel psykologer, psykoterapeuter, steg-1-terapeuter, fysioterapeuter, läkare, kuratorer, präster eller liknande.

 

Praktisk information

Datum: 25-26 november

Tid: 9-16

Plats: Centralt i Stockholm (om hinder pga corona kvarstår hålls kursen online)

Pris: 6000 kr + moms

Fika förmiddag och eftermiddag

Ta med: yogamatta och filt, bekväma kläder

Kursledare: Sofia Viotti, leg.psykolog, utbildare inom CFT och författare av 2 CFT-böcker.

 

Läs någon av dessa böcker om du är helt ny till CFT

-CFT helt enkelt av Russel Kolts

-Utan press: om medkänsla, prestation och stress av Sofia Viotti

-The compassionate Mind av Paul Gilbert

-Experiencing Compassion Focused Therapy from the inside out av Russel Kolts, Tobyn Bell och James Bennett-Levy

-En sammanfattande text om CFT hittar du här: http://www.compassionportalen.se/terapi-21252632